Tarinamme

ARCONANT OY

Yrityksemme Arconant Oy sijaitsee Tuusulassa kuuluisan Rantatien taiteilijayhteisön läheisyydessä. Valmistamme kaikki yrityksemme design-tuotteet pajassamme. Tuotteemme ovat kotimaista käsityötä.

Suomalainen innovatiivinen keksintö on mahdollistanut näyttävien kuvioiden, logojen ja piirrosten pakottamisen upeiden relief -kuvioiden luomiseksi nahkaan.

Nahkaa on käytetty läpi historian ja sen koristeluun on kehitetty monia eri menetelmiä. Pakottaminen on vaativin ja siten arvostetuin nahan koristelumuoto. Se vaatii käsityötaitoa ja runsaasti aikaa.

Ideoita Etelä-Amerikasta sekä Joulupukin maasta

Yrityksemme on perustettu vuonna 2009, alkuun teimme mm. markkinakartoitustutkimuksia Etelä-Amerikassa; Argentiinassa ja Uruguayssa.

Nyt keskitymme Suomessa meille ominaisempaan ja rakkaimpaan; nahkaan.

Käytämme innovatiivisuutta ja luovuutta kehittämällä jatkuvasti tuotteitamme. Valmistuksessa käytämme uusia nahkoja sekä vanhoja kierrätysnahkoja. Kahta täysin samanlaista tuotetta ei ole.

Arconantin luojat ovat tuttuja keskenään jo keskikoulusta. Elämä kuitenkin kuljetti eri suuntiin saamaan kokemusta ja oppia. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen lyötiin hynttyyt yhteen.

Ideat tuotteisiin ja tekemisiin on osittain saatu seikkailijalta Etelä-Amerikan vuosilta. Hänelle tuttua ovat viidakossa asuminen, intiaanit, Enkeliputoukset, tulikärpästen yöt ja parantavat rohdot.

Uudet ideat ja vanhat tarinat eivät ole outoja myöskään Joulupukin tyttärelle, helppo on samaistua mystisiin kertomuksiin ja yhdistää niitä Suomen Lapin tarinoihin.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä yrityksen innoittajana on ollut perheen Kultainen komentaja. Cola/Von Köppelssön on mukana yrityksen toiminnassa aina 25/7. Hän komentajan ominaisuudessaan pitää huolen siitä, että ruokailu- ja ulkoiluajat ovat säännöllisiä. Näin sen omistajatkin kulkevat kutakuinkin normaaleissa rytmeissä.

Cola/Von Köppelssön on mukana niin valmistuksessa pajassamme kuin myyntimatkoillakin. Hänet voi tavata asiakaskäyntiemme yhteydessä. Välillä tosin häneenkin iskee lorvikatarri ja muutamia saikkupäiviä on jo tälle vuodelle kertynyt. 

Hännän huippuna tulee vielä Arvi Colan poika, joka on pikkuhiljaa astumassa remmiin. Näkyillään.